fbpx


FRÅGOR & SVAR

Här nedan besvaras de vanligaste frågorna vi fått. Har du ytterligare frågor? Maila kontaktadressen längre ner

Vad är Heartbeat Karlstad?

Heartbeat Karlstad är ett välgörenhetsprojekt som har som vision att göra det bättre för Karlstads befolkning i någon form. Det åstadkommer vi genom att arrangera en konsert tillsammans med olika artister, sedan skänker vi överskottet från konserten dit vi tycker att det behövs. Vi meddelar alltid inför varje konsert var pengarna har tänkt att gå.

Vem driver Heartbeat Karlstad?

Heartbeat Karlstad drivs i huvudsak av Peter Renander och Ulf Klenfeldt, medlemmar i Crash Boom Band. Projektet drivs ideellt och utan vinstintresse.

Är Heartbeat Karlstad Vinstdrivande?

Nej, Heartbeat Karlstad är inte vinstdrivande på något sätt. Väl vi gått break even på våra produktionskostnader för konserten, som ofta är täckta av sponsorer till stor del, går allt överskott dit vi har offentliggjort att det skall gå. Vid våra konserter hjälper volontärer till med arbetet.

Vilka skänker ni pengar till?

När vi ser att det finns en förening/fond/ändamål etc. som verkar för att på något sätt göra det bättre för invånarna i Karlstads kommun kan de bli ämne för en välgörenhetskonsert. Det kan också hända att vi skänker pengar till olika ändamål under samma konsert. Under vårt första år, 2021, gick allt överskott till skattkistefonden. Detta år, 2022, skänker vi överskottet till skattkistefonden och diakonifonden, Svenska Kyrkan.

Hur vet man att pengarna kommer dit de ska?

Vi redovisar alltid offentligt på scenen hur mycket vi fått in till just det vi samlar in för. En representant tar emot en check på scenen och vi offentliggör alltid resultatet i sociala medier och, när det är möjligt, i tidningar och radio etc.

Står ni bakom någon organisation eller politiskt parti?

Nej, Heartbeat Karlstad är politiskt oberoende och tillhör ingen religiös organisation.

Hur kontaktar man er?

Heartbeat Karlstad kontaktas via Peter Renander på mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..