fbpx


HEARTBEAT KARLSTAD 2021

Den allra första upplagan av Heartbeat Karlstad hölls onsdagen den 18.e augusti, 2021 på friluftsscenen i Mariebergsskogen i Karlstad.
Lär mer här nedan om hur starten gick till.

En idé om att göra skillnad...

...gick från tanke till handling...

...och med hjälp från vänner...

...rodde vi allt i hamn...

...i Mariebergsskogen, Karlstad 18 Augusti 2021

Det hela började egentligen redan i maj 2019, då jag arrangerade en välgörenhetskonsert till förmån för SkattkistanThe Bull Bar i Karlstad. Mitt dåvarande band, Heatland Boyz spelade och gästade gjorde vännerna Johan Östling och Björn Ling. Kvällen blev lyckad och summan som kunde skänkas till Skattkistan blev nästan på 10000 kr.
Där och då föddes idén om att detta kanske kunde göras årligen. En idé om att göra skillnad för Karlstad genom musiken. Så med Ulf Klenfeldt vid min sida började idéerna om en större konsert ta fart. Johan Östling var med på tåget redan från början och i januari 2020 träffade jag på Bröderna Rongedal som blev förtjusta i idén. Planerna var att hålla konserten i Kvarteret Almen i augusti. En riktigt trevlig utomhuskonsert i lite picknickvariant, med publiken sittande på stolar och filtar. Som en stor picknickkonsert helt enkelt. Mitt i Karlstads centrum. Perfekt!
Sen kom pandemin!
Vi fortsatte dock planera för konserten eftersom ingen i det skedet visste hur länge pandemin egentligen skulle pågå. Vi satte ett datum för konserten. 19 augusti 2020 i kvarteret Almen. Men den 1:e juni insåg vi att det var omöjligt att genomföra konserten denna sommar. Vi bestämde dock att genomföra den så fort möjlighet fanns.

Hösten och vintern gick och framåt vårkanten 2021 började ett ljus anas i horisonten. Det var tal om att restriktionerna skulle lättas framåt sommaren. Vi började planera igen och den 9 juni insåg vi att vi skulle ha möjlighet att genomföra den. Dock med restriktioner. Men ändå...
Kvarteret Almen var dock inte längre aktuellt då de beslutat att inte köra några konserter den sommaren. Valet föll då på friluftsscenen i Mariebergsskogen. Ett datum valdes som passade alla inblandade. Onsdagen den 18:e augusti. Men tiden var knapp. Bara lite drygt två månader. Dessutom var det första gången som jag och Ulf arrangerade en konsert av den här storleken. Det var MYCKET som kunde gå fel. Tankarna snurrade mycket denna sommar. Tusen detaljer att hålla reda på. Sponsorer, repetitioner, ljud och ljus, marknadsföring, biljettförsäljning, volontärer, mat till artister samt personal och volontärer. Det tog aldrig slut. Dessutom... Skulle vi sälja några biljetter?
Vi var dock nöjda med artistuppställningen vi fått ihop. Bröderna Rongedal, Johan Östling och Emelie Rose, samt vårt eget Crash Boom Band som också kompade artisterna. Värmlandsfôlk allihopa!

Tiden från att biljetterna släpptes 1 juli fram till ca en vecka före konserten var jag konstant nervös. Biljettförsäljningen gick segt. Tankarna for hela tiden. "Folk kommer inte för de vågar inte gå ut under pandemin", "Herregud! Vad har jag ställt till med!!". Vi var noga med att informera om att publiksittningen var coronasäkrad med två eller tre stolars mellanrum från varje sällskap. Dessutom utomhus under tak. Men skulle det hjälpa? Johan Östling fick lugna mig ett antal gånger. "Ta det lugnt, det är alltid segt i juli. Det släpper så fort det blir augusti". Ja, han med sin erfarenhet borde väl veta, tänkte jag. Han fick rätt!
Väl augusti kom började biljettförsäljningen komma igång. YES!!
Dagen för konserten kom och den blev väldigt lyckad! Mot slutet bjöd vi upp Carina Haak från Skattkistan och vi kunde ge henne en check med beloppet 53200 kr till Skattkistefonden. Vi kände oss stolta i det ögonblicket. Det sista jag minns från konserten är att jag efter extranumret sade högt i micken till publiken, "VI SES NÄSTA ÅR!!!". Det var inte planerat. Men ett löfte bryter man inte.

/Peter Renander


(Foto: Stefan Ardell)

Våra samarbetspartners och sponsorer 2021
Stort TACK till Er!

Ica Maxi Bergvik